2017-2021 yillarda hoofdmarktprijs van acrylnitril een stijgende-dalende-oscillerende opwaartse trend.De prijsbeïnvloedende factoren kunnen natuurlijk niet los worden gezien van verschillende factoren zoals de kostenzijde, de aanbodzijde, de vraagzijde, enz.

 1648094462

 

Akrilnitrilni o'z ichiga olishi mumkin bo'lgan asosiy xususiyatlar: kostenzijde (propilen, ammoniak), aanbodzijde (prijs van acrylnitril), vraagzijde (akrilnitril va boshqalar) ide, eksport hajmi).Uit de bovenstaande grafiek blijkt dat de correlatie tussen de kostenzijde en de prijs van acrylnitril hoog is, waarbij de correlatiecoëfficiënt tussen de belangrijkste grondstof, propyleen, en de prijs van acrylniflief10, masalan, gevolgd eshik sintetik ammiak .Hoewel de correlatie tussen de acrylamideproduktie en de acrylonitrilprijzen hoog bo'lib, akrilonitrilprijzen op akrilamidda yuqori ta'sir ko'rsatadigan asosiy omillarga ega.Het uitvoervolume van acrylnitril, Dat van Groot Belang is voor de markt, heeft een correlatiecoëfficiënt van 0,63 met de prijs van acrylnitril, hetgeen wijst op het toenemende effect van de uitvoer op het toenemende effects op het toenemende effects van de uitvoer op de binnense de uitvoer op de van de uitvoer op de van de uitvoer. ixtiyoriy ravishda akrilnitril.

 van de ontwikkeling van de kosten van acrylnitril va grondstoffenni tahlil qiling

 

Kosten: Xitoyda ishlab chiqarilgan 11 akrilonitril ishlab chiqarish, Shandong Kruger va Shandong Haijiang upstream hebben geen propyleen eigen steun, propyleen steunprocentage van meer dan 80%, worvan alleen Shandong Kruger in Productie, discounted to feedstocks. ko'zga ko'ringan in 2020. 2020 acrylonitril Zhejiang Petrochemische nieuwe installaties zullen naar verwachting in gebruik worden genomen, in combinatie met de volksgezondheid gebeurtenissen die van invloed zijn acrylonitril terminal De vraag naarajlwaffarlwast de vraag trijn acrylonitril terminali vraag naarajlwatcher bo'ladi. yleen hield aan, en de prijs van acrylnitril en de Belangrijkste grondstof propyleen edi eens omgekeerd, en de rentabiliteit van acrylnitrilfabrieken werd aanzienlijk gedrukt, en de steun aan de kostenzijde werd meer en meer duidelijk.Sinds 2021 is de binnenlandse en internationale steun voor de bevoorrading met acrylnitril aanzienlijk toegenomen en is de impact op de kosten in de loop van de tijd afgezwakt, terwijl de impact op de kosten naar verwachting de impact op de kosten in acrylnitril aanzienlijk toegenomen en is de impact vierde kwartaal .

 Akrilonitril tegenover mahsuloti quyi oqim iste'molini quritadi

 

Wat de fundamentele faktoren op het gebied van vraag en aanbod betreft, blijkt uit de analyze van de correlatie tussen de produktie van elk produkt en de prijzen van acrylnitril dat de correlatie tussen acrylnitril zelf en de produkktilevan de produkkelevan beijkelevan de produkklevand k gering hisoblanadi .De reden hiervoor de ontwikkeling van de fundamentele vraag-en aanbodfactoren van acrylnitril.

 

2017-yilda akrilonitrilfabriek va Qilu Petrochemical gesloten va akrilonitril oyoq barmog'ini, shuningdek, bozorni o'zgartirib yubordi.Hoewel vanaf 2018 130.000 tonna van Shandong Haijiang, 260.000 tonna van Jiangsu Srbang II, 260.000 tonna van Zhejiang Petrochemical Phase I va 260.000 tonna van Zhejiang Petrochemical Phase II bosqichida zich joylashgan. in verschillende jaren echter van tijd tot tijd andere sluitingen van fabrieken voor voor grote reparaties, in combinatie met overmacht aan buitenlandse acrylnitril en andere omstandigheden, zodat de aanbodzijde van de Fabriek een zwaardere stempel drukte op de aanbodzijde, in combinatie met overmacht aan buitenlandse product in aanbodzijde, gevens De correlatie met de verschillende fundamentele factoren qariydi.

 

Noyabr-dekabr oylarida zal de stroomafwaartse vraag naar acrylprodukten het laagseizoen ingaan, terwijl de belasting van sommige acrylamidefabrieken zich enigszins heeft hersteld, maar er wordt nog steeds verwachteeds ingaan, terwijl de belasting van sommige genom.
Bovendien wordt verwacht dat, nu de binnenlandse acrylnitrilcapaciteit vrijkomt, de uitvoer zal blijven toenemen en dat de exportvraag ook een aanzienlijke invloed zal hebben op de binnenlandse acrylnitrilprijzen.

 

Wat de prijsontwikkeling van acrylnitril in 2022 betreft, wordt nog steeds verwacht dat in 2022 850.000 tonna nieuwe capaciteit zal vrijkomen.2022-yilda ABS-productiecapaciteit naar verwachting verwachting versnellen, vaarbij naar verwachting meer dan 3 million ton nieuwe capaciteit in gebruik zal worden genomen, hoewel het acrylnitrilverbruik met meer meer 00.00.00.Ajegen de NieueB-iA-lashing Naar Kosther, Zal Het Effter Van De de Kostten Op de Kosten va Priclitgile 2022 yilda Acrylnitrite NietRile-ni 2022 yilda Acryllnitrite-ning Voorite Voorsele Vayrilmen Voorsens Vooren On Enigite Volf.ReMarge Niettile-ni 2022 yilda Acryllnitrite-ni 2022 yilda Acryllnitrite. zo hoog zijn als in 2021.


Xabar berish vaqti: 24-mart-2022-yil